Readme.txt

Legújabb hozzászólások

Archívum

DroidSheep Guard

2013.01.10. 20:25 Weeno

Mint azt bizonyára Ti is tudjátok, manapság egyre több hacker próbál nem csupán számítógépeket, hanem bármilyen hálózati eszközt feltörni. Újabban rohamosan terjednek a cookie és session lopó applikációk telefonra, amikkel különböző támadások (Man In The Middle attack/ ARP Spoofing) hajthatóak végre az azonos hálózaton levő androidos készülékeink ellen. Ezen változtat a DroidSheepGuard (továbbiakban DSG).

dsg2.jpgA közérthetőség kedvéért ez annyit tesz, hogy ha wi-fi hálózatról lépünk be facebookra, vagy bármilyen jelszót igénylő netes alkalmazásba, miközben egy hacker "lehallgatja" az adatforgalmunkat, akkor könnyedén beléphet a nevünkben az általunk használt oldalakra. Mindezt úgy, hogy nem kell tudnia a felhasználónevünket, vagy jelszavunkat. 

Az alkalmazást csak azok telepítsék, akik rootolt eszközzel (kiütött rommal) és telepített Superuser, illetve BusyBox alkalmazással rendelkeznek. Ezek közül az összes ingyenesen letölthető a Google Play szolgáltatáson keresztül. Amint a képeken is látszik, a DSG-ben beállítható funkciók több készenléti profil lehetőségét kínálják. Ezek között található a percenkénti adatforgalom ellenőrzések száma, ami minimum 1 és maximum 60 lehet. Beállítható a Wi-Fi hálózat észlelésekor történő automatikus indítás, illetve, hogy riasztás esetén a Wi-Fi kapcsolatot a program azonnal megszakítsa. További extra funkciók a biztonságmániás júzereknek, például a DSG ikon mutatása/elrejtése a fejlécen, illetve a program eljretése, amivel elvileg a task killerben sem látszódik. Nem szabad kihagyni továbbá azt sem, hogy a program egy esetleges riasztás esetén kiírja a hálózaton levő feltételezett támadó eszköz IP és MAC címét is.

dsg1.jpgÖsszegzésül, ez egy nagyon jó és legalább ennyire hasznos és könnyen használható app, tulajdonképpen csak ajánlani tudom. Az egyetlen negatívum amit fel tudok hozni ellene, hogy nem volt frissítve már egy éve, ami a biztonságtechnikában és úgy egyáltalán az informatikában elég hosszú időnek számít. 

ÉRTÉKELÉS

PRO
KONTRA

+ Egyszerű kezelőfelület
+ Biztonságos Wi-Fi használat

Jó ideje nem frissítették -

85 %

PLATFORM ÁR MÉRET
Android INGYENES 178 KB

Letöltés:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása