Readme.txt

Legújabb hozzászólások

Archívum

Fieldrunners 2

2013.01.04. 17:12 kareeka

Körülbelül két hónappal ezelőtt jelent meg Handras blogjában a Fieldrunners 2-ről szóló appajánló. Nagyon dícsérte a cikk a kis tower defense játékot így én is adtam neki egy lehetőséget. Gondolom a stílust magát senkinek sem kell bemutatnom, így most inkább magáról a játékról beszélnék.

Furcsálltam, hogy ennyire dícsérik mindenhol, ráadásul egy játék második részéről van szó, én pedig még sehol nem találkoztam vele. Emiatt kicsit kételkedve álltam neki játszani, hiszen azért a legtöbb jó játékról hallok, olvasok híreket, vagy ha más nem, akkor látom a Top 25 appban. Ennek ellenére azt kell mondjam, hogy a Fieldrunners 2 egy nagyon pozitív csalódás volt számomra.

fieldrunners2_9.jpg

A játék ugyanis rendelkezik a tower defense stílusú stratégiák minden előnyével, és annál sokkal többet is nyújt. A legtöbb ilyennel ellentétben itt nem egy, hanem sok pályán kell végigverekednünk magunkat. Ezek a pályák pedig nagyon változatosak, mind képi és színvilágban, mint játék szempontjából. Volt olyan, hogy megállítottam a játékot és hosszú percekig csak azon gondolkodtam, hogy most akkor ide vagy oda tegyem az adott tornyot. Ugyanis ami az egyik pályán tökéletes stratégiának tűnt, a következőn már lehet, hogy veszteséges. A játékban ugyanis a legtöbbször nem egy megadott pályán mozognak az ellenségeink, hanem nekünk kell kiraknunk egy utat tornyokból, amin majd végigszaladnak a fieldrunnerek. Amikor már hátradőlnénk, hogy egy baromi hosszú labirintust csináltunk, megjelennek a helikopterek, és átrepülnek az egész pálya fölött...

fieldrunners2_1.jpg
Pontosan ebben van a játék nagyszerűsége: egy pillanatra sem ereszt el, mindig kapunk valami újat az arcunkba, amire esetleg nem is számítottunk. És ezt nem csak a fent említett új pályákkal és új ellenfelekkel éri el, hanem rengeteg más mindennel is. Kezdésként például a fegyverarzenál folyamatos bővülését említeném meg: már 2-es szinten kipörgettem a játékot (3-as szint a legnehezebb), és még mindig vannak olyan tornyok, amiket nem kaptam meg, mert még nem tudtam unlockolni őket. Ehhez pedig tovább kell játszanom, és még több pontot szereznem, ráadásul 3 féle mód létezik, amelyben az új játékszerek kipróbálhatók, ez is csak növeli az addiktivitást és a játékélményt. Az egyre jobb (és egyre drágább) towerek pedig szintén továbbfejleszthetők, így csak az, amíg kipróbálunk egy-egy stratégiát, hogy most melyik lesz a legjobb, hosszú órákat vehet igénybe.

fieldrunners2_2.jpgÉs itt jön képbe, amit már a legelején említettem: hogy a játék rendelkezik a tower defense-ek minden előnyével, konkrétan most a végtelenségre gondolok. A játék célja, hogy egy adott pályán teljesítsünk 50-60-70 (pályától függ) kört, viszont ha ez sikerült is, nem muszáj megállnunk: a pontokat és a kitüntetéseket megkapjuk, de "just for fun" játszhatunk tovább endless módban, amíg az összes életünk el nem fogy - egyébként 20 életünk van minden szinten. Az addiktivitást pedig csak tovább növelik a már-már elmaradhatatlannak számító achievement-ek, valamint a Game Center támogatás, valamint a nagyon eltalált, jópofa karakterek, szép grafika és a humoros feliratok. Ha elakadtunk, akkor pedig segítségünkre lehetnek a különböző pakkok, például minden ellenfél megfagyasztása, aknák, idővisszatekerés; amelyeket játékbeli pénzért vehetünk meg.

A cucc tehát nagyon összetett, és kellemes órákat fog okozni szinte mindenkinek, ám itt is van egy pár bökkenő. Elsősorban az, hogy egy újdonsült játékosnak, aki teszem azt életében nem játszott még tower defense játékokkal, egy picit nehéz lehet. Hiába a sok tipp és tanács, amit a játék ad, van olyan pálya, amit még legkönnyebb szinten is csak sokadszorra sikerült legyűrnöm. Hogy miért? Azért, mert nem voltak jobb tornyaim. Hogy miért? Azért, mert a többi pályát is csak könnyű szinten toltam le. Tehát ha könnyíteni akartam a dolgomon, egy előző pályát kellett megcsinálnom - nehezebb szinten... Sajnos a játékon belüli, játékpénzért való vásárlás egy picit el lett túlozva, mindent túláraztak véleményem szerint. A drágább cuccokat csak nagyon kevesen fogják megvenni, mivel a "sztori" elég rövidre is sikerült, és a játékosok többsége ha kipörget egy játékot, abbahagyja, és nem tolja le megint, nehezebb módban - kis kivétellel. Természetesen valószínűleg ezzel is az in-app-purchase-eket akarták erőltetni, 18 euróért 30.000 coint is kaphatunk... Negatívum lehet még az alap játék ára, bár létezik belőle free verzió, meg most karácsonyi leárazás is van, alapesetben 2,69 euró azért az átlag fölött van.

ÉRTÉKELÉS

PRO
KONTRA

+ Jópofa, humoros
+ A tower defense-ek minden előnyével rendelkezik
+ Mindig meg tud újulni, nem monoton
+ Addiktív

Néhol nehéz -
Kicsit drága -
 Túlárazott játékbeli itemek -

96 %

PLATFORM ÁR MÉRET
iOS 2,69 € (karácsonyi leárazás: 0,89 €) 45.4 MB
Letöltés:
Fieldrunners 2Fieldrunners 2 HD

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása