Readme.txt

Legújabb hozzászólások

Archívum

GoPro App

2013.01.04. 23:17 kareeka

Tavaly novemberben jött ki a méltán népszerű GoPro fejkamerák harmadik generációja, a Hero 3, amely már beépített wifi adóvevővel rendelkezik. A wifinek, és a szintén tavaly ősszel megjelent GoPro iPhone appnak köszönhetően már iPhone-ról is vezérelhetjük a kamerát.gopro1.jpgMindenekelőtt kezdjük az app elsődleges funkciójával: a Hero 3 bekapcsolt wifije mellett, vagy a WiFi BacPac-kel felszerelt Hero 2 mellett a fejkamera minden funkcióját elérhetjük a telefon képernyőjén. Ide tartozik a módok közötti váltás (fényképezés, videózás, timelapse) és a felvétel indítás-leállítás mellett minden beállítás végigjárása is. Tehát ha sisakunkra van szerelve a kamera, egy pillanatra sem kell levennünk onnan, mindent meg tudunk csinálni az iPhone-on keresztül is. Sőt!

A legjobb fícsör az egészben, hogy a nyomogatás mellett élőben láthatjuk a kamera aktuális képét. Ez egy hatalmas szó, mivel a GoPro kamerának alapesetben semmilyen kijelzője nincs, így eddig "vakon" csináltuk a felvételeket és a képeket. Az appnak hála viszont már előre beállíthatjuk a kamerát, és nem a síelés után 2 héttel, hazaérkezéskor fogjuk látni, hogy igazából végig a homlokunkat filmeztük... Felvétel közben és előtte is látjuk a képet egyébként.gopro2.jpgAz app ezen kívül még két funkcióval rendelkezik, a kezdőoldalról elérhetjük a GoPro facebookjának két fícsörét élvezhetjük, konkrétan a nap videóját és a nap fényképét tekinthetjük meg. Ezeket a videókat és képeket a GoProval készült ezernyi felvételből választják ki, nap mint nap. Nem valami nagy vasziszdasz, de ilyen is van.

Az alkalmazás tehát nem tud sok mindent (nem is kell), viszont a leglényegesebb, legérdekesebb dolog, az élő kép nézése nem az igazi. Ugyanis nagyjából 5 másodpercet késik a kép az élőhöz képest. Nem sok, meg több is, mint a semmi, de egyszerűen annyira lerontja az élményt, hogy nálam nem kaphat 90% fölötti végső pontot. Felkelti bennem az "egy különleges funkciója van, az sem működik" érzést, és ez nem jó. A fórumokat és a review-kat végigolvasva nem vagyok ezzel az elégedetlenséggel egyedül. Már csak azért is idegesítő, mert állítólag az Android appban az élő kép tényleg élő kép, tehát ott meg tudták oldani...

Összességében mindent tud, amit kell, csak nem teljesen jól. Reméljük ezt egy jövőbeni frissítés orvosolni fogja. Frissítés márpedig lesz, hiszen az ígéretek szerint nemsokára kap egy új funkciót: az iPhone-on nézhetjük vissza az elkészült felvételeket.

ÉRTÉKELÉS

PRO
KONTRA

+ Hiánypótló, GoPro felhasználóknak kötelező
+ Élő kép
+ Egyszerű, letisztult, nincs túlbonyolítva

Késik az élő kép -

87 %

PLATFORM ÁR MÉRET
iOS Ingyenes 13.6 MB

Letöltés:

GoPro App

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása